Klubbens sjömöte vid Kålö blev en succé

Trots trist väder samt det faktum att alla inte kunnat nås med information om det allra första Schelinkryssarmötet till sjöss kom hela åtta båtar till Kålö helgen 20-21 juli. Världsrekord.

En av Schelinkryssarklubbens uppgifter är ju att arrangera träffar till lands och till sjöss, där klubbens medlemmar kan träffas under gemytliga former. Kanske för att se andras lösningar på något man funderat över. Eller för att bara ha trevligt vid havsbandet eller näst intill.

Det hade vi, besättningarna på de åtta båtar som anslöt sig till sommarens, och Schelinkryssarklubbens allra första sjömöte vid Kålö, Trälhavets båtklubbs uthamn stras norr om Möja.
Till träffen kom Albertina (nr 5) Concordia (nr 6) Ellinor (nr 8), Caysa av Tynningö (nr 9), Eveline (nr 24), Can-Jej (nr 28), Solniva (nr 37) samt Schelinda (nr 47). Alla med trevligt båtfolk (och skeppskatt) i olika åldrar ombord.
Så många Schelinkryssare (och schelinkryssande) har aldrig tidigare lagt till samma tid på samma plats. Inte undra på att vi (i alla fall några av oss) blev smått euforiska.

Eftersom det i praktiken handlade om en dag för att bekanta sig med andra besättningar och, inte minst förstås, kika in i varandras båtar, blev det rätt intensivt med mycket spring i benen i och ur sittbrunnar.

Vädret makter var inte riktigt på klubbens sida denna veckohelg, efter att tidigare ha smekt svenska folkets allt brunare hy.
På lördagen sprack ändå himlen upp då och då, ja solen tittade till och med fram en kortare stund. Och då kvällen var varmluftad och himlen hade gråtit färdigt för dagen, samlades detta premiärgäng kring ett av bryggans långbord för inmundigande av diverse samt glatt och trevligt tjattrande. Det snackades segling, båtar och klubbens framtid.

Alla verkade mycket nöjda med träffen. Många hade fått tips om tricks för sina båtar och enigheten verkade stor om att det inte var sista gången som klubben ska anordna ett sjömöte.
Nästa sommar gör vi ett nytt världsrekordförsök.

 

 

Bilder från KålöträffenKålöhamnen tillhör Trälhavets Båtklubb, men man får lägga till där. Utmärkt för de flesta vindar utom sydväst till väst.
Glöm bara inte bort att lägga den frivilliga hamnavgiften i bössan intill sopsäckarna.

Större kort med inseglings-
linjer