Fyra båtar till sjömötet 2003

Det blev inget nytt världsrekord vad sjömöten för schelinkryssare beträffar vid det andra i klubbens historia. Fyra båtar anslöt till Lilla Kastet, men de som kom hade trevligt.

Lilla Kastet, som är Trälhavets Båtklubbs andra uthamn i skärgården är ett veritabelt badparadis. Grund och skyddad för de allra flesta vindar är vattnet i viken minst några grader varmare än normalt i Stockholms skärgård. Vilket besättningarna Albertina, Ellinor, Liv och Eleonore fick uppleva. Det var bad mest hela tiden.

Nej. Det kom inte flera båtar. Så nåt nytt rekord blev det inte. Ytterligare ett par medlemsbesättningar hade planerat att ansluta men lyckades inte komma.
Den ena låg i finska vatten och väntade på vind och hann inte fram i den rådande mer eller mindre stiljten. Det var ju en sån sommar. Den andra låg inte långt ifrån Lilla Kastet men hade fått roderhaveri.

Hur som helst. Meningen med föreningen är ju bland annat att upptäcka och sprida kunskap om bra utflyktsmål, samt att träffa nya trevliga SC-kryssare. Och så blev det också 2003.

Nästa sommar gör vi ett nytt världsrekordförsök.

 

 
Större kort

Lilla Kastet på Nordöstra Ingmarsö

Position:
Lat 59° 28'8
Long 18° 47'9

Klicka på bilden för större kort med in-
seglingslinjer!