Regn och sol på Lacka

Kall försommar och översvämningsrekord i Småland i juli. Värsta lågtrycksperioden sen mitten av 1800-talet, sägs det. Ändå lyste solen vackert på Lacka, i alla fall på lördagen, på minst fyra båtars besättningar som låg i lä i den fina hamnen och hade trevligt.Främre fr v: Lotta, Eva, Eija och Petronella. Därbakom: Thommie, Nils, Gunnar och Fredrik. Den dan var det vackert väder.

Till träffen kom fyra båtar, varav två från arrangerande  Nynäshamns Segelsällskap. De var tvåmastaren Gracil, med Lotta och Thommie Hellgren samt Schelina med Petronella och Fredrik Hedlund. Dessutom Solniva med Eva och Nils Sohlman och Albertina med Eija och Gunnar Hägg.

Ytterligare en båt var föranmäld men rapporterade motorproblem som svårligen kunde lösas i tid för att hinna till träffen. Så kan det gå.

Ja, egentlligen kom fem båtar. Den som höll i kameran vid gruppfotograferandet bör väl också räknas. Det var Nils Fresk, som inte snabbt nog hittade någon Schelinkryssare och i stället köpte en OE 36, men som kom till sjömötet ändå. Där fick han liggeplats bredvid Schelina som han ägt tidigare. Så kan det gå här i livet.Nynäshamns segelsällskap är verkligen att gratulera till sin fina uthamn Lacka vid Mysingen, strax nordost om Nynäs och nästan rakt västerut från från Utö gästhamn.

Undertecknad webbredaktör har nu deltagit i tre möten till sjöss, ett sorts världsrekord det också. Vi får se om, eller rättare hur länge det står sig. I alla fall ett par besättningar har möjlighet att tangera det nästa år.
Kom gärna med förslag på hamn för sjömömötet 2005. Men framför allt. Kom!

Gunnar Hägg